Huyghebaert & Mommens
 Your property, Our mission
   
metingen

 Your property, Our mission

METINGEN . . . . .

Het spreekt voor zich dat er tal van metingen gebeuren bij de verkoop van eigendommen, hoeves, en bouwgronden. HUYGHEBAERT & MOMMENS beschikt over zijn eigen landmeter-expert.

Topografische metingen

Onder een toptgrafische meting verstaat men de technische bezigheid om de vorm van een eigendom correct en gedetailleerd op te meten, en uiteraard erna in kaart te brengen. Dit soort meting doet geen uitspraak over de juistheid van genzen, doch is interessant voor bijvoorbeeld een basiskaart te maken voor grote werken, of om een tuin of park in kaart te brangen voor het heraanplanten van een landschap.

Juridische metingen

Een landmeter is de enige persoon die plannen mag opmaken en ondertekenen die moeten dienen voor een grenserkenning, voor een mutatie, voor het regelen van gevallen van gemeenheid en voor gelijk welke akte of proces-verbaal, welke in een identificeren van grondeigendommen voorziet en welke ter hypothecaire overschrijving of inschrijving kunnen worden aangeboden.

Traditionele voorbeelden zijn de afpaling, verkaveling, splitsing, grensrechttrekking, muurovername met grenswijziging en dergelijke meer.